Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica

Gradnikove brigade 33, Nova Gorica
info@mdssng.si
mdssng.nvoplanota.si

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica se predstavlja z izdelki, ki so nastali izpod spretnih rok naših članov v okviru programov rehabilitacije. Ponudba obsega zeliščne piškote, sirupe, marmelade, čaje, zeliščni med in – kot posebnost – idrijske žlikrofe.

Na različne načine in pod budnim očesom stroke društvo skrbi za rehabilitacijo slepih in slabovidnih na območju celotne Severne Primorske. Med drugim so s socialnim podjetjem Zavod GOST na Planoti dejavni v setvi, žetvi, predelavi in pripravi jedi ter izdelkov iz zelišč. Poudarek je na strokovnosti, socialnem čutu ter nasploh na celovitem pristopu z vključevanjem svojcev in širšega družbenega okolja.

Prav poseben način rehabilitacije pa pomeni sodelovanje na javnih prireditvah. Na Prazniku idrijskih žlikrofov bo namreč Zavod za turizem Idrija v sodelovanju z Društvom Hudournik iz sirov Klančarjeve kmetije in Ekološke kmetije Smrekar, ki sta dobitnika certifikata odličnosti »Idrija izbrano«, na stojnici Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica pripravil posebno omako za ročno izdelane žlikrofe. V znak povezovanja in podpore se bosta v izdelovanju žlikrofov s prevezo čez oči in korekcijskimi očali preizkusila tudi župana občin Idrija in Cerkno Tomaž Vencelj in Gašper Uršič.

Več: mdssng.nvoplanota.si

IZPOSTAVLJAMO!

Prijazno vas vabimo, da stojnico obiščete in tudi sami poizkusite izdelovati žlikrofe s prevezo čez oči in korekcijskimi očali od 11. ure dalje.Mladinski center Idrija

Organizator: ZVEZA DRUŠTEV MC IDRIJA, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

+386 51 231 049 (MC Idrija)  |  +386 31 675 950 (Tomaž)  |  +386 41 970 567 (Tilen)

info@mcidrija.si  |  info@idrijski-zlikrofi.si

 

Dogodek bo izveden v skladu z aktualnimi navodili in priporočili NIJZ ter skladno z zakonodajo.