S tartufi
V ponvi segrejemo sladko smetano in ji dodamo tartufato. Ko zavre, dodamo kuhane odcejene žlikrofe, solni cvet ter vse skupaj narahlo pretresemo....
V ponvi segrejemo sladko smetano in ji dodamo tartufato. Ko zavre, dodamo kuhane odcejene žlikrofe, solni cvet ter vse skupaj narahlo pretresemo....
Olje in maslo segrejemo ter na njem prepražimo drobno sesekljano šalotko. Ko nekoliko porumeni, dodamo sesekljan česen, da zadiši, in takoj nato očiščene in oprane lisičke. Vse skupaj nekaj časa pražimo, prilijemo smetano in povremo. Omako solimo in popramo....
Na maslu svetlo prepražimo moko in jo zalijemo s hladnim mlekom. Na majhnem ognju mešamo, da omaka zavre, nato dodamo sol, poper in ostale začimbe ter omako kuhamo vsaj 5-10 minut, da se moka dobro razkuha. Pred serviranjem omaki dodamo še kislo smetano in drobnjak....