Na zelenjavni posteljici z omako s štirimi siri

Boštjan Novak

Na zelenjavni posteljici z omako s štirimi siri

Zelenjavo narežemo na tanke rezance (julliene) in jo na hitro prevremo v malo slanega kropa, lahko pa tudi na sopari.

Sire naribamo, jih damo v zavreto alpsko smetano in kuhamo na majhnem ognju. Če je omaka pregosta, jo redčimo z mlekom.

Na oljčnem olju sotiramo zelenjavo, jo začinimo in obročasto naložimo na krožnik. Na sredino damo kuhane žlikrofe, pokapljamo s sirovo omako in okrasimo s koprčevimi in timijanovimi vršički ter drobno sesekljano rdečo papriko.

Za 4 osebe potrebujemo
  • po 70 g korenja, bučk, rdeče paprike in pora
  • sol
  • olivno olje
  • sveža bazilika
  • timijan
  • šetraj
  • sol
  • po 40 g topljenega ementala, gavde, edamca in parmezana
  • 1,25 dl sladke smetane
  • mleko po potrebi

Za izgotovitev:

  • vršički timijana in koprca
  • sesekljana rdeča paprika
Čas priprave
35 minut
Težavnost

Srednje zahtevna

Mladinski center Idrija

Organizator: ZVEZA DRUŠTEV MC IDRIJA, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

+386 51 231 049 (MC Idrija)  |  +386 31 675 950 (Tomaž)  |  +386 41 970 567 (Tilen)

info@mcidrija.si  |  info@idrijski-zlikrofi.si