S čemaževo omako

Gostišče Gačnk v Logu

S čemaževo omako

Na ponvi razpustimo maslo in na njem na hitro prepražimo opran, drobno narezan svež čemaž. Ko zadiši, mu prilijemo malo juhe – toliko, da ustavimo praženje. Solimo in popramo po okusu.

Kuhane idrijske žlikrofe stresemo v omako in jih nekoliko posotiramo v njej. Po želji lahko dodamo smetano in nariban trdi sir.

Za 4 osebe potrebujemo
  • šop svežega čemaža
  • 50 g masla
  • juha za zalivanje (zelenjavni odcedek)
  • sol in poper po okusu
Čas priprave
10 minut
Težavnost

Lahka

Mladinski center Idrija

Organizator: ZVEZA DRUŠTEV MC IDRIJA, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

+386 51 231 049 (MC Idrija)  |  +386 31 675 950 (Tomaž)  |  +386 41 970 567 (Tilen)

info@mcidrija.si  |  info@idrijski-zlikrofi.si