S špargljevo omako

Hotel Cerkno

S špargljevo omako

Sveže zelene šparglje očistimo in operemo. Odrežemo jim vršičke, ki jih shranimo za pozneje. Preostale šparglje do mehkega skuhamo v malo slanega kropa in jih skupaj s sladko smetano zmiksamo v kremo. Vodo, ki je ostala od kuhanja špargljev, prihranimo za pozneje, če bo potrebno omako redčiti.

Na ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo na drobne koščke narezan pršut in vršičke špargljev. Dodamo prej narejeno kremo in pokuhamo. Po želji dosolimo in popramo.

V omako stresemo kuhane idrijske žlikrofe, posujemo z naribanim parmezanom in premešamo.

Za 4 osebe potrebujemo
  • 300 g zelenih špargljev
  • 2 dl sladke smetane
  • 50 g masla
  • 50 g pršuta
  • 50 g naribanega parmezana
  • sol in poper po okusu
Čas priprave
20 minut
Težavnost

Srednje zahtevna

Mladinski center Idrija

Organizator: ZVEZA DRUŠTEV MC IDRIJA, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

+386 51 231 049 (MC Idrija)  |  +386 31 675 950 (Tomaž)  |  +386 41 970 567 (Tilen)

info@mcidrija.si  |  info@idrijski-zlikrofi.si