Kunca razsekamo na manjše kose. V primerno veliki kozici segrejemo olje in na njem opečemo kose mesa. Opečenega preložimo v drugo kozico.
Na preostanku maščobe prepražimo na lističe narezano šalotko, česen in na kolobarje narezan korenček. Zalijemo z juho. V omako dodamo popečene kose kunca, limono in slanino. Solimo, popramo in pokrito dušimo do mehkega. Med dušenjem po potrebi prilivamo juho in meso obračamo. Ko je meso skoraj dušeno, prilijemo malo belega vina in po želji, da je omaka bolj nežna, dodamo košček surovega masla. Dušimo do konca.
Tako pripravljenega kunca ponudimo skupaj s kuhanimi idrijskimi žlikrofi, ki jih polijemo z omako, nastalo pri dušenju mesa.
Opomba: Kunčjemu stegnu, kot je prikazano na sliki, pred pripravo odstranimo stegnenico, narahlo potolčemo in vanj zavijemo 2 rezini hamburške slanine. Stegno povežemo z vrvico, da mu povrnemo prvotno obliko. Naprej postopek dela nadaljujemo, kot je opisano v receptu.
Srednje zahtevna, Zahtevna