Z drobnjakovo omako

Žlikrofi Florjančič - Tesing s.p.

Z drobnjakovo omako

Na maslu svetlo prepražimo moko in jo zalijemo s hladnim mlekom. Na majhnem ognju mešamo, da omaka zavre, nato dodamo sol, poper in ostale začimbe ter omako kuhamo vsaj 5-10 minut, da se moka dobro razkuha. Pred serviranjem omaki dodamo še kislo smetano in drobnjak.

Kuhane idrijske žlikrofe stresemo v omako in narahlo premešamo, da se jih oprime.

Za 4 osebe potrebujemo
  • 20 g masla
  • 20 g moke
  • 2,5 dl mleka
  • sol in poper po okusu
  • ščepec mlete paprike
  • vejica rožmarina
  • 1 žlica kisle smetane
  • 2-3 velike žlice drobno narezanega drobnjaka
Čas priprave
15 minut
Težavnost

Enostavna

Mladinski center Idrija

Organizator: ZVEZA DRUŠTEV MC IDRIJA, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

+386 51 231 049 (MC Idrija)  |  +386 31 675 950 (Tomaž)  |  +386 41 970 567 (Tilen)

info@mcidrija.si  |  info@idrijski-zlikrofi.si