Z lisičkami

Boštjan Novak

Z lisičkami

Olje in maslo segrejemo ter na njem prepražimo drobno sesekljano šalotko. Ko nekoliko porumeni, dodamo sesekljan česen, da zadiši, in takoj nato očiščene in oprane lisičke. Vse skupaj nekaj časa pražimo, prilijemo smetano in povremo. Omako solimo in popramo.

Žlikrofe skuhamo v slanem kropu, jih odcedimo in stresemo v omako. Ponev narahlo potresemo, da se omaka razporedi med žlikrofi, nato pa povežemo s prgiščem naribanega parmezana. Ponudimo takoj, posuto z narezanim drobnjakom.

Za 4 osebe potrebujemo
  • 250 g lisičk
  • 0,2 dl oljčnega olja
  • 20 g surovega masla
  • 50 g šalotke
  • ½ stroka česna
  • 1,25 dl sladke smetane
  • sol
  • beli poper
  • prgišče parmezana
  • drobno narezan drobnjak
Čas priprave
10 minut
Težavnost

Enostavna

Mladinski center Idrija

Organizator: ZVEZA DRUŠTEV MC IDRIJA, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

+386 51 231 049 (MC Idrija)  |  +386 31 675 950 (Tomaž)  |  +386 41 970 567 (Tilen)

info@mcidrija.si  |  info@idrijski-zlikrofi.si