Podpri lokalne kmete in proizvajalce! Slikaj svoje, doma izdelane idrijske žlikrofe in jih objavi na instagramu s ključnikom #ŽlikrofiDoma ter pripiši slovenske pridelovalce in izdelovalce, ki so prispevali sestavine za slastno jed! Prispevaj po svojih močeh k samooskrbi Slovenije!

Sledi akciji na Instagramu ali Facebooku!

UPORABI INSTAGRAM ZA DOBRO DEJANJE

V teh nenavadnih časih se verjetno strinjate, da nam največjo srečo prinesejo zadovoljni domači obrazi, ki uživajo ob kulinaričnih poslasticah iz domače kuhinje. Sodeluj v naši akciji tako, da pripraviš idrijske žlikrofi s SLOVENSKIMI sestavinami. Na Instagramu dodaj #ŽlikrofiDoma in navedi izdelke slovenskih pridelovalcev in proizvajalcev, ki si jih uporabil pri izdelavi idrijskih žlikrofov in omake po svoji želji!

Pokliči lokalne kmete, nabiraj na domačem vrtu, sprehodi se do bližnje trgovine in bodi pozoren na lokalne proizvajalce. V pomoč so ti lahko tudi izdelki z znamko Izbrana kakovost – Slovenija! Prispevajmo k boljši samooskrbi Slovenije!

KAJ PA, ČE NE ZNAM IZDELATI IDRIJSKIH ŽLIKROFOV?

Nič hudega! Lahko si pogledaš izdelavo v praksi, verjemi pa, da tudi nam v prvo ni povsem uspelo. Lahko pa tudi kupiš že narejene certificirane idrijske žlikrofe, ki jih dobiš v vsaki bolje založeni trgovini v Sloveniji ali praktično vsaki v Idrijsko-Cerkljanski regiji! Skuhaj jih in ne boš več lačen ;).

USTVARI IZVIRNO OMAKO IZ LOKALNIH SESTAVIN IN GOSTUJ NA PRAZNIKU IDRIJSKIH ŽLIKROFOV

Še posebej pa spodbujamo, da lokalne sestavine uporabiš tudi za izdelavo izvirne omake za idrijske žlikrofe – tako lahko ustvariš popolno poezijo okusov! Ideje dobiš tudi v gurmanskem vodniku. Napiši še sestavine omak, mogoče kakšno uporabimo tudi na Prazniku idrijskih žlikrofov 22. avgusta 2020 ali pa te celo povabimo kot gostujočega kuharja!

Med vsemi pošiljatelji pa bomo tudi naključno izbrali nagrajence, ki bodo dobili praktične nagrade!

ZAKAJ IDRIJSKI ŽLIKROFI?

Idrijski žlikrofi so kot tradicionalna zajamčena posebnost idrijska knapovska domislica, ki pa v zadnjih letih osvaja Slovenijo. Zaradi sestavin, ki jih lahko dobite v bližnji soseščini, je primer iznajdljivosti idrijskih kuharic in kuharjev, ki so iz preprostih domačih sestavin ustvarili mojstrovino!  Sedaj si lahko eden teh mojstrov tudi ti!

Udeleži se tudi našega Praznika idrijskih žlikrofov, ki bo letos potekal 22. avgusta 2020. Tam pa boš lahko cel dan užival v tej čudoviti slovenski jedi!

Mladinski center Idrija

Organizator: ZVEZA DRUŠTEV MC IDRIJA, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

+386 51 231 049 (MC Idrija)  |  +386 31 675 950 (Tomaž)  |  +386 41 970 567 (Tilen)

info@mcidrija.si  |  info@idrijski-zlikrofi.si

 

Dogodek bo izveden v skladu z aktualnimi navodili in priporočili NIJZ ter skladno z zakonodajo.