Ponudniki

Hotel Jožef

Restavracija hotela Jožef v svojo ponudbo uvršča tako tradicionalne kot tudi sodobne jedi. Gostom ponuja bogato izbiro svežih rib, mesa in zelenjave s pridihom domače kuhinje ter lokalna in ekološko pridelana vina.

 
Več...

Gostišče Barbara

Gostišče Barbara se nahaja v starem mestnem jedru Idrije, nad vhodom v turistični del nekdanjega rudnika živega srebra.

 
Več...

Domači žlikrofi Žigon

Na stojnici se predstavlja družinsko podjetje Domači žlikrofi Žigon, ki ponuja tudi malce drugačne žlikrofe. Poleg tradicionalnih idrijskih lahko poskusite tudi teranove in vegetarijanske žlikrofe.

 
Več...

Gostilna Kos

Idrijske žlikrofe pripravljajo po izvirnem receptu stare mame. V Idriji imajo tudi gostilno, kjer pripravljajo kosila za večje skupine.

 
Več...

Vaški žlikrofi Tončič

Vaške žlikrofe predstavlja domačin Jože Tončič, ki jih izdeluje v sosednji Spodnji Idriji, 4 km oddaljeni od Idrije. Za praznik ponuja domače žlikrofe z zanimivimi omakami po tradicionalnih receptih.

 
Več...

Trgopromet Eniko

Prihajajo iz Lavrovca v bližini Logatca. Idrijske žlikrofe izdelujejo že več kot 20 let. Med certificirane izdelovalce idrijskih žlikrofov so vstopili leta 2006.

 
Več...

Žlikrofi Irma

Na Vojskem nad Idrijo nastajajo idrijski žlikrofi, ki so najprej razveseljevali goste v domači Okrepčevalnici Grošelj. Certifikat so prejeli lani, nato pa so se odločili, da tradicionalno ročno izdelane idrijske žlikrofe ponudijo tudi izven gostinskega obrata.

 
Več...

Pri Škrubiju

Peter Lenče, ki prihaja iz krajev blizu Črne na Koroškem, sicer bolj poznanega kot rojstnega kraja naše največje smučarke, bo za vas pripravil nudle, tradicionalne polnjene testenine slovenske Koroške, z različnimi nadevi. 

 
Več...

Hiška Štrukl

Kobariški štruklji so posebnost krajev okoli Kobarida, kjer so jih nekdaj gospodinje pripravljale vsaka na malo drugačen način. Na Prazniku idrijskih žlikrofov jih bo predstavila Hiška Štrukl.

 
Več...

Vinarstvo Štrancar

Na kmetiji Štrancar se že stoletje ukvarjajo s trto in vinom. Trse imajo posajene na najlepši legi, kjer se sramežljivo spogledujejo s Krasom, nežno zibajo v objemu burje in kopajo v žlahtnih sončnih žarkih.

 
Več...

Posestvo Lavrenčič

Družinsko posestvo stoji v čudoviti vasici Duplje in se nahaja neposredno pod dvorcem Zemono, ki je od Vipave oddaljen slabih 4km. V območju, ki je uveljavljeno kot eden izmed najboljših vinorodnih okolišev, že leta in leta uspešno pridelujejo raznovrstna, nežna in okusov polna vrhunska vina.

 
Več...

Reservoir Dogs

Reservoir Dogs so pivovarna iz Kromberka pri Novi Gorici. Pivo varijo že dolgo, leta 2014 pa so piva ponudili tudi na trgu. V letu 2017 so se preselili v nove prostore ter posodobili opremo.

 
Več...

Crazy Duck Brewery

Pivovarna Crazy Duck Brewery je najvišje ležeča slovenska mikropivovarna na 750m nadmorske višine. Leži v majhni vasici Breznica pri Žireh. Rdeča nit zgodbe je z razlogom črna raca. »It’s all about the DUCK«.

 
Več...

Domačija Vrabči

Iz kraške vasice Pliskovica prihaja Ivo Šuc, ki v domači žganjekuhi izdeluje odlične sadne in zeliščne žganice. 

 
Več...

Mladinski center Idrija

Organizator: ZVEZA DRUŠTEV MC IDRIJA, Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija

+386 51 231 049 (MC Idrija)  |  +386 31 675 950 (Tomaž)  |  +386 41 970 567 (Tilen)

info@mcidrija.si  |  info@idrijski-zlikrofi.si