PRAZNIK IDRIJSKIH ŽLIKROFOV Na svoj praznik tradicionalna rudarska jed stopi v svet okusov in tam vsakič znova dobi nov obraz.

Vzemite si čas v soboto, 23. avgusta 2025 in izkusite popotovanje idrijskih žlikrofov od tradicije do sodobnosti na že tradicionalnem Prazniku idrijskih žlikrofov.

10:00

Pričetek Praznika idrijskih žlikrofov

10:00 – 17:00

Ogledi z vodstvom po Idrijski kamšti

10:00 – 18:00

Degustacija gurmanskega krožnika zaščitenih izdelkov Slovenije s chefom Brankom Podmenikom

10:00 – 19:00

Zabava na trampolinu

11:00 – 17:00

Otroško igrišče MCmobil

11:00 – 18:00

Prikaz izdelave idrijskih žlikrofov

12:00 – 14:00

Kuharji za 1 dan – idrijski žlikrofi mednarodnih prostovoljcev

12:00 – 17:00

Knapovske igre

13:00 – 14:00

Izdelava žlikrofov z Julijo Bukvič iz MasterChef Slovenija

13:30 – 14:00

Razglasitev rezultatov tekmovanja v kuhanju divjačinske bakalce Jagerchef

14:00 – 18:00

Ulični nastopi ansambla Suho Cvetje

15:30 – 16:30

Okrogla miza – Zaščita jedi, živil in pridelki

17:00 – 18:00

Degustacija: Rum*
*Potrebna predhodna prijava

18:00 – 18:15

Zaščiteni izdelki Slovenije – Žrebanje nagrad

18:00 – 19:00

Degustacija: Whiskey*
*Potrebna predhodna prijava

19:00 – 20:00

Koncert Salva Soto

20:00 – 22:00

Koncert skupine Prizma 50 let

23:00

Zaključek Praznika idrijskih žlikrofov

Organizira Krajevna skupnost Mesto Idrija

14:00 – 17:00

Foto kotiček

13:00 – 18:00

Poslikava obraza za najmlajše

13:00 – 18:00

Modni kotiček INDIGO Second Hand

3000+

dnevnih obiskovalcev festivala

30+

različnih načinov postrežbe idrijskih žlikrofov

15+

stojnic z raznovrstno ponudbo idrijskih žlikrofov in tradicionalnih idrijskih jedi
Pestra ponudba lokalnih in regionalnih proizvajalcev kulinaričnih produktov
Udeležba predstavnikov slovenskih in tujih mest s stojnicami avtohtonih jedi

Stojnice priznanih vinarjev in vznemirljivih mladih mikropivovarjev

Kuhanje in senzorično ocenjevanje bakalce s strokovno komisijo
Bogat spremljevalni program v sodelovanju s KS Idrija in KIŠ
Ekološka usmeritev programa s trajnostnimi delavnicami