PRAZNIK IDRIJSKIH ŽLIKROFOV Na svoj praznik tradicionalna rudarska jed stopi v svet okusov in tam vsakič znova dobi nov obraz.

Vzemite si čas v soboto, 23. avgusta 2025 in izkusite popotovanje idrijskih žlikrofov od tradicije do sodobnosti na že tradicionalnem Prazniku idrijskih žlikrofov.

10:00

Pričetek Praznika idrijskih žlikrofov

10:00 – 17:00

Ogledi z vodstvom po Idrijski kamšti z Mestnim muzejem Idrija

10:00 – 19:00

Zabava na trampolinu

10:00 – 14:00

Vodena kolesarska tura za adrenalince***

10:00 – 15:00

Vodena kolesarska tura za sladokusce***

11:00 – 18:00

Prikaz izdelave idrijskih žlikrofov

11:00 – 17:00

Otroško igrišče MCmobil

11:00 – 13:00

Ustvarjalna delavnica na temo žlikrofov z MC Idrija

13:00 in 16:00

Muzejska otroška delavnica z Mestnim muzejem Idrija

13:30

Razglasitev rezultatov tekmovanja v kuhanju divjačinske bakalce Jagerchef

14:00

Voden ogled po vodnem kanalu Rake z Zavodom za turizem Idrija*

14:00 – 17:00

Delavnica izdelovanja tematskih brošk z MC Idrija

14:00 – 18:00

Ulični nastopi ansambla Suho cvetje

14:00 – 18:00

DJ Rekordman (funk, soul)

16:00

Voden ogled po Idriji z Zavodom za turizem Idrija*

16:00 – 18:00

Kuharska delavnica z Barbaro Poljanec in Juretom Kirbišem (finalista MasterChef Slovenija)

18:00

Sheme kakovosti – žrebanje nagrad

18:00 – 20:00

Degustacija in predavanje – slovensko vino in siri z Dejanom Levpuščkom in Ireno Orešnik (Združenje kmečkih sirarjev Slovenije)**

20:30 – 22:30

Večerni koncert: Smaal Tokk

22.30 – 00.00

Afterparty z DJ Rekordman (italo disco, yugo funk)

24.00

Zaključek Praznika idrijskih žlikrofov

* Zaželena je predhodna prijava.
** Degustacija je plačljiva. Rezervacija na Info stojnici.
*** Prijavnina je plačljiva.

3000+

dnevnih obiskovalcev festivala

30+

različnih načinov postrežbe idrijskih žlikrofov

15+

stojnic z raznovrstno ponudbo idrijskih žlikrofov in tradicionalnih idrijskih jedi
Pestra ponudba lokalnih in regionalnih proizvajalcev kulinaričnih produktov
Udeležba predstavnikov slovenskih in tujih mest s stojnicami avtohtonih jedi

Stojnice priznanih vinarjev in vznemirljivih mladih mikropivovarjev

Kuhanje in senzorično ocenjevanje bakalce s strokovno komisijo
Bogat spremljevalni program v sodelovanju s KS Idrija in KIŠ
Ekološka usmeritev programa s trajnostnimi delavnicami